Вівторок, 30.04.2024
Пласт НСОУ-Станиця Кіровоград
Меню сайту
Міні-чат
500
Наше опитування
Чи буде кінець світу?
Всього відповідей: 50
Головна » 2008 » Грудень » 15 » Світла у вашу оселю
Світла у вашу оселю
20:18

Вифлиємський вогонь миру в Кіровоград привезли пластуни

21 грудня в Києві на Софіївській площі, відбулася урочиста передача Вифлиємського вогню представникам областей України. Туди його привезли учасники веломарафону, які переправили вогонь з українсько-польського кордону. Отримав вогонь і пластун з Кіровограда - Дмитро Білоус.
Перша передача вогню в Кіровограді відбудеться 4 січня о 10.30 в Свято- Андіївському храмі міста. А 6 січня отримати Вогонь з Вифлиєму кіровоградці зможуть в усіх церквах міста. Але якщо знайдуться бажаючі отримати вогонь раніше - звертайтеся!
У 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц започаткувала передріздвяну традицію – вогонь, який запалювався в місці народження Ісуса Христа, переправлявся в Австрію і розповсюджувався з метою підтримки неповносправних людей та усіх, хто потребує допомоги та уваги. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути - з часом ця традиція переросла в світову скаутську естафету, коли Вогонь долає кордони і навіть океани завдяки скаутській дружбі та співпраці.
В Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту - Національної скаутської організації України. Цього року пластуни десятий рік поспіль переберуть Вифлеємський вогонь миру від польських скаутів і передадуть його українській громаді, церквам, занесуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.
Вифлеємський Вогонь Миру 2008 вже отримав благословення чотирьох основних християнських церков в Україні.

Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Цей вогонь, що горить постійно у Вифлеємі, є спомином про прихід на землю Христа – нашого спасителя – котрий є символом Любові та Миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає сил, сподівання та надію.
В скаутському поясненні палаючий вогник символізує очікування, в період посту означає повну жертовність. Світло є символом випромінювання добра, душевного спокою, любові до людей і до світу. Рівночасно, цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто є далеко. Солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості. У XII столітті один учасник христових походів привіз це світло з Вифлеєму, як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра.
Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану — до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю або гасити раз запалену від Вогню свічку — за твердженням священиків, від цього святість Вогню не втрачається.

Переглядів: 1098 | Додав: zoy_ya | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
29.12.2008
2. Свіркул Олена Юріївна (Оленка) [Матеріал]
та це вабще фотка хтозна якої давнини

25.12.2008
happy Оля ж ніби ст.пл.прих.)))))))))) ай-яй-яй, а однострій юнацький... і відзначки 4-3 річні...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пласт-НСОУ © 2024